Un passeig per la riera de Vallforners

Aquesta excursió per la riera de Vallforners és per anar cantant tralarí tralarà. Tot és verd, de tota mena de verds, amb la remor de l’aigua i l’aire fresc que passa entre els boscos.

La població de Cànoves és als peus del massís del Montseny, una bonica i desconeguda zona del Vallès Oriental on podem arribar fins el pantà de Vallforners.

La ruta és ideal per fer amb nanos ja que el camí va creuant la riera per uns vuit ponts i fa que sigui més divertit. I si porteu uns entrepans i dineu al costat de l’aigua, serà un dia rodó per a ells.

Riera de Vallforners

Recomanacions prèvies

Alguns comentaris abans de seguir:

  • Recomano començar des de Cànoves, de manera que l’anada sigui pujada i la tornada, ja cansats, sigui de baixada.
  • Encara que és molt fàcil i amb poca pendent, hi ha algun petit tram més costerut, ja que hem de baixar fins la riera i tornar a pujar fins el camí normal, però són molt pocs metres, de veritat 😉
  • Si voleu fer menys tros, podeu deixar el cotxe a mig camí a l’aparcament de Can Domènec (consulteu el plànol més avall).
Riera de Vallforners

Comencem!

La ruta té l’inici al carrer de Vallforners, a Cànoves. Podeu deixar el cotxe al mateix carrer, davant una casa a mà dreta  pintada de color groc i on un petit indicador ens diu que allà comença el camí. Tota l’estona seguirem les fites blanques i verdes.

No cal explicar gaire el camí, ja que és força ben senyalitzat. L’únic punt que desorienta una mica és en creuar el tercer pont. El camí s’enfila uns metres i arribem davant d’una masia i penses “ai que m’he equivocat”.

Atureu-vos un moment i observeu: a mà esquerra s’alça un impressionant mur amb tres finestres. És el que queda del castell. Camineu al seu costat en direcció a la masia i veureu un estret pas entre el mur i la casa. És surrealista, però és per aquí. Uns pocs metres més amunt ja torneu a veure les fites.

Aquarel·la d'una passarel·la damunt la riera de Vallforners, al terme de Cànoves.

Quan arribeu al segon aparcament podeu continuar fins l’embassament o bé tornar i finalitzar aquí aquesta excursió per la riera de Vallforners. Si aneu amb nanos crec que ja n’hauran tingut prou. Deixeu-ho per un altre dia.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

  • Quan: tot l’any. Eviteu en cas d’haver plogut molt.
  • Distància: Ruta linial. 3 km anada + 3 km tornada.
  • Dificultat: fàcil. Hi ha curts trams amb pendent.
  • Ruta: veure el plànol.
  • Temps: 1 hora i mitja d’anada anant tranquil·lament i sense fer aturades. De tornada és menys, ja que és de baixada.

Què veure a prop

Encara no hi ha comentaris

  1. Hola Rodaller :
    Si algun dia torneu per Canoves, m’ho dieu per anar junts a fer algun recorregut per aquesta zona o rodalies, donat que actualment hi visc i molt proper a l’Esglèsia. !
    Salutacions
    Ramon Solé

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Afegeix una imatge si vols (només JPG)

En compliment del deure d'informar-te de les circumstàncies i condicions del tractament de les teves dades i dels drets que t'assisteixen, t’informo del següent:

  • Responsable del tractament: Alfons Martín Cornella.
  • Finalitat del tractament de les teves dades: moderar els comentaris per evitar el correu brossa i/o informar-te dels nous comentaris d'aquesta entrada de Rondaller.cat.
  • Conservació de les dades: les dades es conserven el temps estrictament necessari per a la relació i el que és exigible legalment, sent destruïdes posteriorment mitjançant processos segurs.
  • Legitimació per al tractament: consentiment explícit a l'acceptar les condicions d'ús del formulari d'alta al butlletí.
  • Destinataris de les teves dades personals: no es preveuen cessions de dades excepte en aquells casos que existeixi una obligació legal. No hi ha previsió de transferències de dades internacionals.
  • Els teus drets: pots revocar el consentiment i exercir els teus drets a accedir, rectificar, oposar-te, limitar, portar i suprimir dades escrivint a Alfons Martín Cornella, a l'avinguda de Lluís Companys, 27-37, escala 3, 4rt 1a, 08340 Vilassar de Mar, Barcelona, a més d'acudir a l'autoritat de control competent (AEPD).